El blog d'en Joan Ferran

15.9.11

DEMAGOGIA MADE IN TRIAS




¡ Surti al carrer Sr. Alcalde ¡

L’alcalde de Barcelona diu que posarà ordre i seguretat als carrers i places de la ciutat. La idea és bona com reclam publicitari i auto bombo però, a hores d’ara, ja comença a ser un desig sense contingut, lluny de la realitat. Durant els primers dies del seu mandat el senyor Xavier Trias va donar un cop d’efecte fent baixar a les estacions del metro a guàrdia urbana i mossos d’esquadra. Va omplir planes de diari i espais de comunicació. Lògic, però ja han passat uns mesos d’aquests fets i el “desordre” emergeix sense control en llocs que s’havien pacificat. On? a Ciutat Vella o l’Eixample, per exemple.

Als voltants del carrer Hospital, i a prop de la Rambla del Raval sota la mirada de pancartes que demanen viure en un barri digne, es mouen des de fa unes setmanes colles de menors que després d’inhalar pegament i coles practiquen l’exercici d’estirar la bossa a la gent gran, desprès d’empènyer-les i insultar-les. Ho fan escapolin-se per carrerons per tornar al lloc de l’estrebada pocs minuts després i... tornar a començar. Sap l’alcalde Xavier Trias que això succeeix a l’ indret esmentat?

Fa un cert temps, i després d’un notable esforç per part de l’ajuntament que comandava Jordi Hereu, les voreres de les Rondes i voltants de la Plaça Universitat vàrem quedar netes d’oferta sexual de pagament. Senyor Trias: la prostitució ha tornat a les rondes des de que vostè és alcalde! Ho ha fet tímidament, però faci el favor de comprovar-ho, contempli l’aparador d’electrodomèstics Miró i li asseguro que pocs minuts després tindrà l’oportunitat, si ho desitja, de concretar els serveis d’una joveneta oriental.

On és el seu ordre Sr.Trias?

Si ho desitja també pot adquirir mocadors de paper i baietes a la cantonada de Gran Via - Llúria, o rebre massatge a la platja, o comprar una imitació de rellotge de marca al top manta de la Vila Olímpica...

No actuï frívolament Sr. Trias! Primer posi ordre de debò i després –si ho aconsegueix mínimament- aconseguirà que l’aplaudim agraïts.
Mentre això no sigui així passegi -sense bossa - pel carrer Hospital, no compri a Miró i intenti no entorpir el tràfic davant l’antic hotel Ritz.
Posi ordre a les seves ordres, senyor Trias.