El blog d'en Joan Ferran

20.1.13

A CAN HERRERA, PREGUNTA ON VAS

Ho diu fins i tot la propaganda estrella del Govern de la Generalitat. Sí, aquesta que ha donat lloc a comentaris de tot tipus en la que surten tres noies morenetes cantant cançons amb trossets de vidre a la ma i plats escantonats. Una campanya publicitària que, diuen, no ha agradat gens ni mica als xicots d’Iniciativa-Verds. Els anomenats ecosocialistes la consideren confusa. La lletra grossa de l’esmentat anunci institucional diu així:
”Separar bé, la nostra responsabilitat”.
I ,ves per on, això envaeix cada dia la tele en mig d’un garbuix de declaracions i contradeclaracions polítiques de tota mena. Els empresaris diuen estar neguitosos, en Josep Rull afirma que la legalitat es polièdrica, la Camacho vaticina l’apocalipsi, la CUP reedita el Països Catalans i Junqueras “flipa” amb l’enquesta de El Periódico…. Si, si. És en mig d’aquest esgotador“ tótum revolútum” que en Joan Herrera acusa al PSC d’irresponsabilitat per no facilitar un acord a cinc bandes de cara a una resolució que s’ha de votar al parlament de Catalunya. Buf! Quina llauna!
Vivim temps complicats, cert. L’economia no va prou bé; l’atur creix i moltes empreses passen serioses dificultats. I és en aquest magma tan problemàtic que escoltem demanar responsabilitats a tort i a dret. També hem escoltat crítiques per suposades irresponsabilitats. Els presidents Mas i Rajoy s’han fet un tip de demanar al poble seny davant l’anunci de noves retallades. Els sindicats ho fan a l’inrevés adreçant-se a banquers i governs. Aquí tothom es creu legitimat per demanar sensatesa a altres. Doncs bé, de vegades separar correctament -com diu l’anunci- es una mostra de criteri propi i rigor.
Un servidor de vostès vol que es faci una consulta i desitjo que es faci ben feta. Vull preguntes clares sense equivocs ni paranys. Però he de dir també que m’agrada la singularització, la legalitat, les condicions i la diferència al respecte. Els matisos en política són molt importants. Si al Parlament de Catalunya s’hi troben representades diferents sensibilitats polítiques el més normal es que cadascuna d’elles es manifesti segons els seus paràmetres programàtics o ideològics. Respectem-ho. No si val a deixar-se endur per la corrent i no donar explicacions. Alguns ho varen fer a casa seva sense aportar raons, improvisant, i ara demanen responsabilitats als altres. La dita castellana diu : “En casa del herrero...”