El blog d'en Joan Ferran

27.3.06

Sobre brètols, provocadors i oportunistes




Seguretat i ordre no són valors de la dreta, són valors universals. Els incidents que, dia rere dia, ocorren a qualsevol carrer o plaça de la nostra ciutat, d'Espanya o d'Europa, ens han de fer reflexionar sobre les causes socials que ho faciliten, sobre el que hi ha al darrere. Però aquesta reflexió no ha d'aturar allò que cal fer i dir de forma immediata i sense dubtes. En Jordi Hereu i la consellera Tura ho explicaven ahir a les jornades que va organitzar el PSC de les Corts i a les quals vaig tenir l'honor de participar:

"Ni un pas enrere davant els violents, cap respir a les bretolades ni als disturbis gratuïts".

L'agressivitat dels grups incontrolats ha d'estavellar-se en l'acció contundent, decidida i coordinada de les administracions. No hi ha lloc per als bàrbars incívics; però, dit això, un consell a personatges com en Fernández Díaz i en Xavier Trias:

"Si us plau, senyors de l'oposició, no exerciu de voltors al voltant d'una problemàtica com la de la violència incontrolada. Mediteu. Us en podeu convertir en esclaus i víctimes de la mateixa. Els ciutadans detecten els oportunistes."

Insisteixo, seguretat i ordre no són els valors de la dreta, són exigències de la ciutadania que vol viure en pau.

Hi ha una famosa màxima àcrata que diu:

"L'anarquia és la més alta expressió de l'ordre".

Ja veieu, fins i tot els més utòpics posen en valor aconseguir l'harmonia.