El blog d'en Joan Ferran

11.12.07

ON SÓN ELS SENADORS DE CiU?



On són els patriotes?

L’Artur Mas s’omple la boca parlant de la Casa Gran del Catalanisme, de projectes nacionals, del dret a decidir però, a l’hora de la veritat els diputats i senadors de CiU trien els interessos de partit per damunt dels de país.
L’actitud política de CiU al Senat respecte els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2008 –amb el ja clàssic suport del PP- comportarà que es perdin quantioses partides pressupostàries destinades per exemple, als barris afectats per l’arribada de l’AVE, a inversions sobre temes vinculats a la immigració etc. Tant és així, que si el Congrés dels Diputats no pogués aixecar aquest veto de la Santa Aliança (CiU/PP) Catalunya perdria 670 milions d’euros en de inversions en infraestructures i un munt de diners previstos per l’actualització de les pensions i els ajuts a les persones dependents.
On és el patriotisme dels senadors i els diputats de CiU? Doncs molt senzill: en la retòrica, en les paraules, i aquestes se les enduu el vent. Catalunya no guanya res amb aquesta actitud d’un convergents que pretenen refugiar-se en raons competencials obviant que el que està en joc és la millora de la qualitat de vida de molts ciutadans. La proximitat d’un comtessa electoral no ho justifica tot. Sabem que en Duran i en Mas tenen dificultats objectives per tancar acords en les llistes a presentar a les eleccions generals. Sabem que hi ha mal humor a la coalició però, per damunt de les batalletes partidàries hauria d’estar el sentit comú al servei del país i d’això... res de res.