El blog d'en Joan Ferran

5.6.11

CiU ENTRE ELS PRESSUPOSTOS I LA LLEI ÒMNIBUS...



QUE ELS VOTI SA...
Es veia venir. La negativa del govern convergent que presideix Artur Mas de fer públics els pressupostos de la Generalitat, abans de les eleccions municipals, era un símptoma. Darrera de tanta dilació en el temps, i dels números amagats, ara hem visualitzat el propòsit de retallar i desmantellar mesures de l’estat del benestar que anteriors governs varen construir amb molt d’esforç. Diuen que, amb un parell de lleis, els convergents pensen abatre la feina de set anys. Que això és fàcil d’explicar, que ho explicarà brillantment Francesc Homs en un tres i no res. Davant de tanta prepotència cal dir que els pressupostos que pretén fer-nos aprovar CiU aprimarien tant els serveis públics que aquests esdevindrien ineficients afavorint, com qui no vol la cosa, uns quants que fan negoci amb els problemes i necessitats de la gent.
Algú ha gosat demanar “responsabilitat patriòtica” a sindicats i grups d’esquerra però, sembla ser que, malauradament, no podrà ser satisfeta aquesta petició. Perquè? Doncs molt senzill, perquè Artur Mas i la seva gent han dinamitat un acord signat per la Investidura que tenia com a elements bàsics la preservació dels actuals models educatius i sanitaris i això, estimats lectors, ha saltat pels aires. Com també ho ha fet el desig de no posar en qüestió les plantilles de metges, mestres i mossos etc... Quan un govern ataca la qualitat dels serveis que reben els ciutadans, després d’haver renunciat a ingressos que s’obtenien entre els mes rics, aquest govern no mereix ni el sacrifici dels treballadors i classes mitges, ni tampoc l’ajut dels partits progressistes.
Cal ajustar la despesa? Sí, és clar que si! Però, ajustar no implica destruir els nivells de benestar assolits si no prioritzar. Si el govern de CiU vol aconseguir un vot als pressupostos, més significatiu que el de Joan Laporta, haurà de marcar uns objectius de recuperació, oferir confiança i il•lusió procurant un augment d’ingressos que sols pot arribar mitjançant una fiscalitat justa i progressiva. Però ai!... Tot sembla indicar que el govern no en té prou amb uns pressupostos ignominiosos i ha decidit reblar el clau amb una “llei òmnibus” destinada a desconstruir tot allò que faci aroma d’esquerres. Paciència i lluita...”Gira el món i...”