El blog d'en Joan Ferran

3.7.11

EL "BACKGROUND" DE XAVIER TRIAS...




ENTRE TRIAS I ALBERTO

Xavier Trias s’ha equivocat, i molt, en deixar anar frívolament un comentari en un video en el que afirmava que per a ell seria una desgràcia tenir un gendre del Reial Club Esportiu Espanyol, o del Reial Madrid. Aquest error li pot costar al nou alcalde de Barcelona l’animadversió de molts catalans que simpatitzen amb l’equip blanc o amb el club perico. Xavier Trias ha demanat disculpes i això l’honora però, a aquestes alçades de la pel•lícula i després d’haver guanyar unes eleccions, hauria de saber controlar millor el sentit de les paraules. Un alcalde, un president, un alt càrrec institucional pot simpatitzar amb un equip i dir-ho sense embuts –Zapatero ho fa amb el Barça- però, mai menystenir els altres.
A Alberto Fernández Díaz li ha faltat temps per fer de “Jaimito” i sortir a la defensa de l’equip amb el que simpatitza. Jo no ho hagués fet. I no pas perquè no hi hagi motius suficients per fer-ho, si no perquè la pràctica política de la seva formació a Barcelona sempre ha estat reactiva, a la contra, a l’aguait de les notícies i problemes susceptibles d’erosionar l’adversari. Avui Trias, ahir Jordi Hereu, Clos o Maragall.
Xavier Trias s’ha equivocat i ha de ser l’Espanyol, mitjançant la seva Junta Directiva, la que s’exclami i demani rectificacions. També és lícit que aquesta qüestió sigui tractada, comentada i debatuda per periodistes i públic en general. És lògic que així sigui. Ara bé, esdevé imprescindible traçar una línia clara entre el que són els debats polítics de fons en base a projectes i models de ciutat o societat, i la contrarèplica fàcil, estomacal, a errors puntuals que tothom pot cometre.
Un altre tema molt més complicat, profund i dens seria discutir el “background” que s’amaga darrera la “brometa” d’en Xavier Trias...però això amics meus, avui, al PP no li interessa
.