El blog d'en Joan Ferran

5.7.11

HOMS I ELS DEL "TELEPINYOL" MAI COMETEN ERRORS--



L’ÒMNIBUS FRENA


Faria be el govern en prendre bona nota del que ha succeït al voltant de l’anomenada Llei Òmnibus. Han plogut tantes al•legacions, protestes, retrets i articles de periodistes i queixes de partits polítics, que les preses del govern han esdevingut obstacles i els seus desitjos nervis. Això sí, cal reconèixer que “la sotilesa” del portaveu de l’executiu, Francesc Homs, no té límits. En lloc d’admetre humilment la marxa enrere provocada per l’allau de protestes rebudes, es cura en salut posant-se una medalla tot dient: “El govern ha estat particularment atent i amatent a les aportacions de determinats grups i sectors”. Doncs be, per fi tot sembla indicar que el Parlament podrà debatre aquesta macro llei desglossada en altres tres més menudes, una quarta de mitjans audiovisuals i una d’urbanisme.
Algú, malintencionadament, pot haver pensat que la ferma actitud del grup socialista envers el debat pressupostari té, en aquesta nova llei, un contrapunt balsàmic pels interessos de Convergència i Unió. Res més lluny de la realitat. El PSC va anunciar en el debat d’investidura una oposició parlamentària dura però rigorosa, contundent però compromesa amb la consecució de millores per als ciutadans de Catalunya. D’entrada, les modificacions produïdes en el tex de la llei esmenada representen un fre a determinats aspectes que afectaven al món sanitari, com és el cas de l’accés d’algunes persones als serveis de salut o al lloguer de quiròfans. També s’han contingut alguns desitjos governamentals tendents a modificar els horaris comercials o perjudicar l’autonomia operativa d’alguns ens culturals...
En declaracions a la Cadena Ser, el president del Grup Parlamentari Socialista, Joaquim Nadal, ha explicat de manera diàfana que l’objectiu del nostre grup coincideix amb el de CiU en liquidar tot allò d’obsolet que s’hagi pogut acumular al llarg de més de tres dècades però que, aquesta tasca, s’havia de fer pensant en el benefici del país i no només en un trist ajust administratiu inspirat tant sols per estalviar diners. Nadal ha afegit que esdevé imprescindible carregar les futures lleis de contingut social. Veurem què passa, doncs tothom sap que el contingut doctrinal de les propostes de CiU i PSC no és precisament massa coincident.