El blog d'en Joan Ferran

20.12.11

AIXÒ SI QUE ENS FA MÉS POBRES !






Sovint es diu dels polítics, i dels seus partits, que parlen de coses alienes als veritables interessos del ciutadans, que el seu llenguatge és argòtic i confús. Sovint es diu que nomes es preocupen de la perpetuació dels seus espais de poder a esquenes dels problemes de la gent corrent, dels ciutadans.
Aquestes afirmacions tant severes envers els servidors públics sempre m’han semblat injustes, malgrat reconèixer que poden contenir un fons de veritat. Doncs be, ara i avui, les formacions polítiques progressistes –i d’entre elles el “nou PSC”- han de donar un pas al front, contundent i decidit, per frenar una mesura altament perjudicial per tota la ciutadania i, especialment, pels sectors més desprotegits de la nostra societat.
Les noves tarifes de transport públic esdevenen un atracament en tota regla a la butxaca dels més humils, dels que fan servir els transports col•lectius. La targeta T-10 puja per damunt del 12%, el bitllet simple un ferotge 37,9%, la T-50/30 un 10,4%....
On es la política de protecció del transport públic?
On son les mesures defensores del medi ambient i la nova mobilitat?
On son les polítiques socials de CiU? On les promeses del “socialdemòcrata” Xavier Trias?
On queda el IPC?
Xavier Trias no sols no lidera sino que es sotmet a les exigències més brutals de les retallades del Govern Mas. El transport públic és un dels drets fonamentals de moltes famílies afectades pels deutes i la crisi.
Ha arribat el moment en que les associacions ciutadanes, i els partits polítics i sindicats, confluïm en una mobilització general contra aquest tipo de mesures arbitraries que castiguen els sectors mes febles de la nostra societat .
Ha arribat el moment de fer soroll. Som-hi.