El blog d'en Joan Ferran

10.2.13

ELS COMISSARIS DE TRIAS I LA "RUA" DE BARCELONA







TRIAS VOL MATAR LA “RUA”



Sota l’excusa de recuperar un model suposadament” històric” -potser els nous inquisidors municipals troben inconvenients a la coexistència entre manifestacions culturals diverses- els comissaris de l'alcalde Trias han maniobrat per aconseguir matar, per inanició, la clàssica Rua que desfilava per l’avinguda del Paral•lel.
 Aquests nacionalistes, dretans i de via estreta, no prou contents amb repartir retallades a dojo en el terreny social, ara mosseguen les manifestacions culturals que no formen part del seu univers simbòlic. Obliden que la tradició barcelonina d’un Carnaval amb mil cares s’ha mantingut present al llarg de segles malgrat les malifetes de dictadors i censors de tot pelatge. Fa pocs anys eren milers els barcelonins que passejaven les seves disfresses pels carrers de la nostra ciutat en una explosió de confraternització multicultural i multi ètnica. El grau de sectarisme cultural del Comissionat de Participació Ciutadana, Carles Agustí, amb l’excusa d’una suposada descentralització i retorn als orígens, és inacceptable. També ho és el “Laissez faire” de Xavier Trias que sempre ha volgut presumir d’un tarannà obert.
El Periódico de Catalunya donava fe aquest diumenge del que dic. Explicava abastament quin era l’ambient i la tristesa de la Rua del Paral•lel d’enguany degut a la manca de recolzament institucional per part de l’Ajuntament de Barcelona.
Els inquisidors municipals ho han intentat de nou i gairebé ho han aconseguit. A la Rua li va faltar música i llum. Cert, la mateixa llum que li falta a Xavier Trias i als seus comissaris polítics culturals per comprendre la diversitat. Patètic...