El blog d'en Joan Ferran

9.9.14

I XAVIER TRIAS DE VACANCES....






LA FUGIDA ENDAVANT DE TRIAS


Mai un alcalde de Barcelona havia estat tan fora de joc. Quan el carrer bull, quan la Barceloneta, Ciutat Vella, Sants –i trenta indrets més de la ciutat- reclamen el bon govern de la quotidianitat un Xavier Trias absent es dedica a encarregar i confeccionar informes al voltant d’una hipotètica capitalitat.
  Algú ha escrit que Barcelona està fora de control, ingovernable, perduda en un mar d’èxits però sense nord. I és cert. Els veïns volen solucions i no informes i paraules buides. La gent de Sants vol saber a favor de qui, i de què, està gestionant el consistori la problemàtica de Can Vies. La gent del Raval veu com la prostitució, en progressió aritmètica, torna a estar present a molts carrers i places...
  I Xavier Trias? L’alcalde s’amaga. Fins i tot declina anar a l’entrega de premis d’alguna que altra Festa Major. No fos cas que l’escridassessin pel seu excés de passotisme i les seves llargues vacances. La ineptitud de l’actual equip de govern es manifesta no sols en la irresolució dels problemes sinó, també, en la manca de criteri i autoritat de l’actual alcalde. La ciutadania percep la incapacitat de l’actual equip de govern per resoldre tan les seves picabaralles internes com les noves problemàtiques d’una ciutat moderna i cada vegada més complexa.
La solució patriòtica-mediàtica del senyor alcalde encarregant informes sobre futures capitalitats, obviant la veu del carrer, és una mostra més de la fugida endavant practicada per la gent de Convergència i Unió. Fer informes per “l’endemà” esdevé una estafa quan el present exigeix decisions, empenta, autoritat i bon govern. Xavier Trias i els seus estan acabats, espantats pel que s’endevina que pot passar el proper mes de maig.