El blog d'en Joan Ferran

19.9.08

MERCÈ COM MAI...


El tret de sortida de la Mercè 2008 és el pregó d'aquest divendres, que té lloc al Saló de Cent de l'Ajuntament a partir de les 19.00h. El pregoner d'enguany és Jaume Sisa, l'artista més galàctic de la ciutat.
El pregó es pot seguir en directe des de les pantalles gegants que s'instal·laran a la plaça de Sant Jaume o a través de Barcelona TV.
Toc d'inici
Mentre Sisa llegeixi el pregó, el seguici popular sortirà del Palau de la Virreina. Dracs i bèsties fantàstiques ocuparan els carrers de la ciutat i aniran cap a la plaça de Sant Jaume, on ballaran juntament amb els gegants històrics de la ciutat. Alhora, l'Àliga farà el tradicional ball amb una melodia que fa quatre segles que es va compondre.Aquesta activitat d'inici de festa major inclou el repic dels campanars de Ciutat Vella. Alhora, els membres del Seguici Popular ballen la música dels Ministrils del Camí Ral, que només es reuneixen una vegada l'any, per a aquesta activitat.A la nit, la plaça de Sant Jaume serà l'escenari on començarà la passejada de dracs i bèsties de foc, que recorrerà els carrers principals del Barri Gòtic.
Focs d'artifici i molta músicaAquest divendres, a les 22.30 hores, a la platja de la Barceloneta comença el XI Festival Pirotècnic Internacional i a l'avinguda Meridiana s'inicien les activitats de la iniciativa El País Basc a la Mercè.
I sobretot, la nit de divendres hi haurà música per tothom a diferents espais de la ciutat. Així, el Parc del Fòrum acull a partir de les 22.00h els concerts de Gertrudis, Lucas Masciano i Melendi mentre que el Barcelona Acció Musical (BAM) comença amb força amb les actuacions de grups com ara Facto Delafé i las Flores Azules, Siniestro Total, The Do, Carmen París, el Tercer Hombre o Linn Youki.
De la mateixa manera, es pot anar al Portal de la Pau a escoltar havaneres a partir de les 21.00h, al concert de Carmen Souza a la plaça de Sant Jaume (23.00h), al concert d'Amnistia Internacional a la plaça de Catalunya en el qual participaran D'Callaos, Sidonie i Los Dandies de la Costa Azul (22.00h) o a l'actuació de Giullia y Los Tellarini a l'avinguda de la Catedral (22.30h).
Finalment, si voleu cinema a la fresca us podeu acostar al parc de la Ciutadella on es projectaran films com ara En la ciudad i Fast Food Nation.
Per a més informació sobre els actes de la Mercè podeu consultar el web oficial de la festa.